Hoe kan je zelf jouw Ads campagne optimaliseren?

door Sander April 30, 2018

Vorig jaar merkten we al enkele belangrijke wijzigingen wat betreft pay-per-click. Zowel PPC als organische SEO kregen hulp van Artificiële Intelligentie. Toch moet menselijke intelligentie voorlopig nog niet onderdoen als het aankomt op het verbeteren van uw Ads Campagnes. Hoe haalt u meer uit uw betalende campagnes?

Hoe uw Ads Campagne testen?

Hoe weet u welk beeld of welke copy het best werkt voor uw Ads Campagne? Zet een A/B-test op met 2 advertenties waarin u 1 significant verschil aanbrengt. Het te testen verschil kan u zowel in het beeld als in de kop, bestemmingspagina, call to action of ander relevant onderdeel van uw advertentie aanbrengen.

Enkel zo komt u erachter wat werkt en wat niet. Een veel gemaakte fout is echter het aanbrengen van meerdere wijzigingen in 1 test. Hierdoor kan u niet meer achterhalen welke toepassing succesvol is.

Welke andere optimalisaties voert u door?

Eens uw account data verzameld heeft, zal u op bepaalde weekdagen eerder positieve of negatieve trends opmerken. Benut dit inzicht om de budgetten en biedingen voor deze dagen te verhogen of te verlagen. Die optimalisatie van uw Ads Campagne kan u zelfs toepassen op de best presterende tijdstippen binnen 1 dag.

De nodige input voor dergelijk pay-per-clickmanagement staat verzameld op het tabblad ‘dimensions’. Stel de geautomatiseerde regels van Ads in om uw budgetten op basis van deze informatie beter te benutten.

Hoe beter segmenteren?

De Mobile First Index van Google brengt ook veranderingen teweeg in hoe u Ads Campagnes opzet. De prestaties van een campagne kunnen immers verschillen tussen mobiel, tablet en desktop. Ken uw doelpubliek en kom erachter op welke manier zij u het vaakst zoeken en vinden. Focus hierbij ook op locatie.

Hoe meer (en hoe relevanter) u uw Ads Campagne segmenteert, hoe minder tijd en geld u verliest. Uw advertenties worden getoond aan de meest relevante doelgroep. En de meest relevante doelgroep zijn zij die tijd en geld spenderen op uw website.

Welke keywords gebruikt u?

Hoe nauwkeuriger u een keyword (een relevant zoekwoord voor uw business) target, hoe hoger de waarde. Bied daarom meer op een exacte match. Een belangrijke tip hierbij is het uitsluiten van bepaalde keywords. Als u merkt dat bezoekers irrelevante zoekwoorden in Google ingaven die uw advertentie triggeren, sluit u deze dus best uit.

Delen op sociale media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *