Hoe gebruik je video in jouw betalende campagnes?

door Sander Mei 30, 2018

Hoe scoort je website beter in Google? Waarmee laat je je bedrijf opvallen tussen de andere zoekresultaten? Wie zich wil onderscheiden, kiest voor video! Video’s worden sowieso onmisbaar in je contentmix. Maar hoe begin je eraan? Deze 5 tips helpen je bij de creatie van video’s die zowel voor de kijker als voor Google meerwaarde bieden.

Hoe creëer je een video met inhoud?

Wanneer je inzet op video is het belangrijk om de inhoud ervan perfect af te stemmen op je doelgroep. Klinkt logisch? Nochtans wordt hier vaak te weinig aandacht aan besteed. Ken je doelgroep, kruip in de huid van je klanten en zorg voor videocontent op maat!

Voeg ook interactieve elementen toe en een duidelijke call-to-action om je kijkers te activeren. En vergeet niet om er een teaser in te verwerken die je kijkers hongerig maakt naar meer!

Waarom optimaliseren met zoekwoorden?

Zoekwoorden zijn de woorden die we in Google of in andere zoekmachines ingeven om relevante content te vinden. Relevante zoekwoorden bepalen mee hoe hoog je in de zoekresultaten verschijnt en effenen zo het pad naar je website. Voor video is dat niet anders.

Zorg dus voor een duidelijke en leesbare beschrijving van je video met relevante woorden, termen en vragen. Niet enkel Google hecht hier belang aan, ook voor je kijker creëer je zo meerwaarde en een uitnodiging om de video te bekijken.

Wat is het belang van metadata?

Een metatitel en metabeschrijving zijn onmisbaar voor elk type content waar Google een thuis voor biedt. Recent deelden we nog het bericht dat Google het maximum aantal karakters voor de metabeschrijving verhoogt, ondertussen verlaagde dat aantal weer. Maar dit blijft altijd je kans om de kijker te overtuigen om op je video te klikken.

Geef meer informatie over de videotitel, de lengte van de video en de inhoud ervan. Zorg ook voor een relevante bestandnaam. Voor een generieke naam zal noch Google noch de potentiële kijker je belonen.

Waarom een videotranscript toevoegen?

Een videotranscript is de uitgeschreven versie van je video. Hierin vertel je zo compleet mogelijk het verhaal van het filmpje. Verwerk ook hierin relevante zoekwoorden zodat de kijker en Google de inhoud van je video makkelijker ontdekken.

Een videotranscript kan je samen met de HTML van de pagina toevoegen aan het beschrijvingsvak. Maar je kan dit ook verwerken in het audiogedeelte.

Hoe en waarom maak je je video’s ‘deelbaar’?

We eindigen waar we begonnen zijn: bij je doelgroep. Biedt de video een antwoord op hun vraag of behoefte? Dan zullen ze jouw video delen waardoor je een groter publiek bereikt. Sta ook ‘embedding’, het insluiten van je video, toe aan gebruikers. Ook zo boost je je positie in Google. Promoot je video ook zo veel mogelijk op social media. Dat leidt gegarandeerd tot nog meer kijkers, nieuwe links en een betere positionering.

Delen op sociale media

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *