Google lanceert Responsive Search Ads

door Sander Juli 25, 2018
Toetsenbord met Google-toets

Wat zijn Responsive Search Ads?  

In tegenstelling tot traditionele zoekadvertenties, waaraan je slechts één enkele headline en description kan toevoegen, kan je aan een Responsive Search Ad maar liefst 15 verschillende headlines (van 30 karakters) en 4 verschillende descriptions (van 90 karakters) toevoegen.   

Google zal automatisch gaan testen welke headlines en descriptions het beste werken voor jouw specifieke advertentiedoelen. De optimalisatie van je advertenties verloopt zo volledig geautomatiseerd. Voor bedrijven die aan digitale marketing doen, is dit een interessant gegeven.  

Dit soort van Machine Learning heeft trouwens nog een hoop andere voordelen. Meer weten? Ga naar de blog van Google!  

Is dit het einde van manuele A/B testing?  

Eén van de voordelen van Responsive Search Ads is het feit dat je advertentiegroepen door een groter aantal zoekwoorden kunnen getriggerd worden en bijgevolg kunnen meedingen in een groter aantal veilingen. De komst van Responsive Search Ads is een teken aan de wand dat manuele A/B testing snel tot het verleden zal behoren, al zijn er natuurlijk nog andere manieren waarop je een campagne manueel kan optimaliseren.  

Wat is pinnen?  

Bij Responsive Search Ads heb je de mogelijkheid om headlines en descriptions op specifieke plaatsen in je ad vast te pinnen. Hou er rekening mee dat wanneer je iets vastpint in je advertentie, dit de enige inhoud is die op deze specifieke plaats zal vertoond worden. De rest van de inhoud blijft variabel. Heb je toch nood aan iets meer flexibiliteit, dan kan je nog andere headlines of descriptions toevoegen aan je pin.  

Hoe ga ik het best te werk?  

Bij een Responsive Search Ad toont Google 3 headlines tegelijkertijd. Je kan tot 15 headlines toevoegen aan je ad. Google raadt aan de 3 eerste headlines zo te schrijven dat ze gelijktijdig in de ad kunnen worden getoond, ongeacht hun volgorde. Maak de headlines zo verschillend mogelijk en belicht telkens een ander kenmerk, voordeel of aanbod. Hoe meer verschillende headlines en descriptions je toevoegt aan de RZA, hoe beter deze zal presteren.   

Test maar één Responsive Search Ad per advertentiegroep. Google weegt de verschillende elementen van je advertentie automatisch tegen elkaar af. Verschillende Responsive Search Ads in één advertentiegroep kan de optimalisatie van je advertenties bemoeilijken.   

Wees spaarzaam met pins. Het vastpinnen van elementen in je advertentie zorgt ervoor dat essentiële inhoud altijd zichtbaar is. Dit beperkt echter ook de testmogelijkheden van je advertentie en heeft soms negatieve invloed op de prestaties ervan.  

Zijn Responsive Search Ads van Google interessant voor mij? En hoe behaal ik de beste resultaten? Vraag advies aan de campaign experts van Digital Heroes of contacteer ons voor een gratis audit. 

Delen op sociale media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *