Hoe breidt Google mijn Ads-campagne rapportering uit?

door Sander Juli 25, 2018
Man vindt zijn weg naar de winkel dankzij je locatiegebonden AdWords-campagne via Digital Heroes

Tegen het einde van juli kan je een flink rapport verwachten uit je Ads-campagne. Google besliste namelijk om hun winkelrapporten uit te breiden voor alle grote bedrijven en KMO’s die hun locatie-extensie gebruiken. Wat kunnen we allemaal lezen in die nieuwe rapporten? Hoe beïnvloedt het onze manier van werken? 

Wat staat er binnenkort in de rapporten van Ads? 

Vanaf eind juli breidt Google de rapportering over winkelbezoeken uit. Nu kan je al je offline conversies registreren, en binnenkort komen daar nog specifiekere parameters bij. Zo zal je per winkellocatie niet enkel je offline conversie en bezoekersaantallen kunnen registreren, maar ook bijkomende offline acties die goed zijn voor je zaak: 

  • Telefoontjes: elke klik op het telefoonnummer wordt automatisch vastgelegd 
  • Wegbeschrijvingen: alle kliks op ‘Route’ komen erbij 
  • Websitebezoeken: zo zie je alle interacties met buttons uit Ads-campagnes of andere advertenties die gelinkt zijn aan locaties 
  • Bestellingen: elke bestelling legt Google vast 
  • Andere acties: zowat elke interactie die bezoekers hebben met locatiegebonden buttons of links, zoals sharen of opslaan 

Tenminste, die gegevens zal je zien dankzij je Google My Business account. Heb je die nog niet? Installeren, dan! 

Hoe stel ik mijn Ads-campagne optimaal in? 

Hoewel bovenstaande acties allemaal automatisch in uw toekomstige rapportering worden opgenomen, moet je de rapporten wel kunnen vinden. Dat doe je door naar de gewenste campagnes te gaan, ‘Locaties’ te selecteren in het linkermenu en vervolgens te klikken op ‘Geografisch rapport ‘. Die voorziet je van een drop-down waarbij je gemakkelijk de rapporten per winkel kan raadplegen.   

Die rapporten worden volgens Google overigens opgesteld uit informatie die in bulk werd verzameld op volledig anonieme wijze.  

Hoe kunnen we daarmee aan de slag gaan? 

De nieuwe gegevens geven je een nog accurater beeld dan je ervoor al had dankzij de samenwerking van Ads-campagnes en Google My Business, inzichten die totnogtoe voorbehouden waren voor de grootste bedrijven. Die gegevens maken dat je on- en offline traffic gemakkelijker aan elkaar kan linken waardoor je inzichten nauwkeuriger en gemakkelijker te hanteren worden. Je leert je klanten nog beter kennen, waardoor je nog beter kan inspelen op hun gedrag en voorkeuren. Klaar voor een vliegende start? 

Hoe kan ik mijn Ads-campagnes ten volle benutten? Hoe ga ik concreet aan de slag met de nieuwe inzichten die ik eruit haal? Vraag advies aan de experts van Digital Heroes voor de meest diepgaande inzichten of vraag een gratis audit aan. 

Delen op sociale media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *